Bélmegyeri Missziós gyerekhét 2012

2012.07.17 07:41

 Elérkezett az idei évben is az a nap, amit mindig nagyon várunk, a bélmegyeri missziós gyerekhét, az idei évben július 10-13-ig tartott. Mi vasárnap reggel indultunk útnak vonattal, édesanyánk várt minket kocsival Mezőberényben, és egyből indultunk a gyerekhét helyszínére a bélmegyeri imaház udvarába, az imaház udvarába, az imaházban éppen istentisztelet volt, sajnos csak két hetente van alkalom, mert nincs lelkipásztor Bélmegyeren, és ezért a békési gyülekezetből járnak át szolgálni. Az alkalmon András testvér szolgált, a vallássoságról beszélt, hogy ne vallásosak legyünk, hanem igaz keresztyén emberek!

A hétfői napon, állítottuk a sátrakat és az előkészületeket végeztük a táborban. Annyira jó volt újra látni Márkot, Palikát, Ádámot, Dominikot és Norbit akik rendszeresen járnak a táborba, természetesen rajtuk kívül még sokan járnak a táborba, de ők azok a gyerekek akik mindig segítenek a sátrak felállításában és a lebontásában.

Eljött a tábor első napja, kedd, már fél kilenckor jöttek a gyerekek, én többek közt a sportolást vezettem délelőttönként, már hatodik éve, hogy lehet itt Bélmegyeren is tábor, és mindig van foci bajnokság a gyerekek közt, és nagyon szeretik, természetesen mindenkinek aki focizik jár jutalom.

Kedden bábelőadás volt, amit szintén nagyon szeretnek a gyerekek.

A szerdai napon filmvetítés volt: Az életem a szörf című filmet néztük meg, csütörtökön is volt filmvetítés, akkor A végtelen hit című filmet néztük meg, előtte pedig tábortűz volt.

Pénteken volt a záró alkalom, egy teológus testvér evangélizált, voltak gyerekek és szülők is.

Kedden kaptam Istentől igéket, és azt kaptam, hogy menjek el éjszaka a faluba és imádkozzak a faluért, az emberekért, hogy megtérjenek, és a kocsmákért és a diszkóért, hogy megszűnjön.

Hiszem azt, hogy Bélmegyeren is elhozza Isten a változást!

Átéltünk a táborban imameghallgatásokat, csodákat. A testvérem Fanni nagyon beteg lett második nap, de sokan imádkoztak érte, és elkezdődött a gyógyulása. Nálam első nap a tüdömben volt probléma, mert nehezen vettem a levegőt, és úgy nézett ki, hogy egész héten nem tudok focizni majd a gyerekekkel, de első nap imádkoztam Istenhez, hogy meggyógyuljak, és második nap már semmi bajom nem volt, és tudtam focizni is egész héten!

Dicsőség legyen Istennek ezért!

Mindennap volt ének tanítás és voltak Bibliai tanítások.

Nagyon hamar eltelt ez a hét is, de remélhetőleg jövőre is majd létrejöhet a tábor!

Isten áldja meg a gyerekeket a szülőket, az összes lakost és a falut!

Hiszem azt, hogy Isten megfogja változtatni az embereket!

Hiszem azt, hogy az emberek elfogják fogadni Jézus Krisztust!

 

,, Bizonyosan megkegyelmez az ÚR, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meghallja, válaszol neked. " 

                                                                                                                            Ézsaiás 30, 19

 

 Makra Zsolt