Szolgálat a csepeli hajléktalanszállón!

2012.07.07 13:42

Nagy izgalommal vártuk a Csepeli szolgálatot, hiszen nem tudtuk, hogy milyen körülmények vannak ezen a szállón, de nagyon jó volt, hiszen egy nagyon tiszta és jó helyiség, és nagyon örültünk a meghívásnak, és nagy örömmel elvállaltuk a meghívást. De nagyon meleg volt, de felüdültünk az alkalmon.

Negyed órával a kezdés előtt érkeztünk, behangoltunk és gyakoroltunk és körbe álltunk és imádkoztunk az alkalomért.

Nem mindenki tudott eljönni, az együttesből, de Laci, Dávid, és hála legyen Istennek, a pásztornak a két lánya is beszállt énekelni, na és persze ott volt Fanni is, aki most nem zongorázott mert nem volt zongora, de ő nagy szerepet vállalt a fényképezésben, és jómagam is ott voltam a csörgődobbal.

Az alkalom elején Attila testvér a kartali gyülekezet pásztora  és szociális lelkigondozó kezdte meg az alkalmat, néhány szót szólt, hogy milyen alkalom lesz, és imádkozott, utána Csaba pásztor szintén szólt néhány szót és bemutatott minket. Utána jöhettek a dicsőítő dalok, négy énekkel készültünk, a Nincs  más Isten, Jöjj Izrael, Áldom Szent Neved, Lásd Ő jön, és az énekek között a bizonyságtételek hangzottak el, mindenkitől, elmondta mindenki, hogy hogyan fogadtuk be Jézus Krisztust a szívünkbe. Láttuk az érdeklődő és megviselt arcokat, akik szeretetre vágynak, és az igazi szeretetet Jézus Krisztustól kaphatják meg! Csaba pásztor tartotta a tanítást, elmondta, hogy van valaki aki nagyon szereti őket, Ő Jézus Krisztus aki képes őket megszabadítani mindentől. Az alkalom végén választhattak a résztvevők a négy dal közül, amit szeretnének, hogy még egyszer elénekeljük, az Áldom Szent Neved című dalt választották. Utána megvendégeltük őket süteménnyel, utána még sokáig beszélgettünk.

Hiszem azt, hogy valami elkezdődött az ő szívükbe, elültettük a jó magot és ez a maga idejében jó gyümölcsöt fog teremni, Isten elkészíti a szívükbe a megtérést!

Csaba pásztor vitt minket kocsival, aki egy nagyon jó igét mondott az alkalommal kapcsolatban, ami valóban igaz: ,, Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felűdít, maga is felüdül. "  Példabeszédek 11,25

Legyen Istené a dicsőség örökké! 

 

Makra Zsolt